Over deze situatie behoeven wij niet een uitgebreide blog te schrijven. Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat banken, pensioenfondsen, etc. zorgvuldig te werk moeten gaan ten aanzien van alle (financiële) belangen van haar cliënten.
Maar al te vaak besluiten zij (in het verleden maar ook tegenwoordig nog) voor hun eigen belang te gaan, of een besluit uit te voeren dat zijzelf hebben bedacht, of acties naar eigen inzicht te ondernemen. En zonder dat daarbij de cliënt überhaupt wordt benaderd en/of betrokken, terwijl het wel voor de cliënt consequenties heeft. De financiële instelling mag namelijk in het geheel niet op eigen houtje acteren, want zij zijn alleen maar een beheerinstelling van ‘uw’ geld.
Als cliënt betrokken worden betekent dat de cliënt in woord en geschrift en onverbloemd wordt gewezen op de consequenties van adviezen en de besluitvorming van de cliënt. De cliënt moet (inclusief partner en/of vertegenwoordiger van de cliënt) op schrift expliciet toestemming geven voor alles wat de financiële instelling doet. Dat is niet alleen ter bescherming van de cliënt maar tevens van de financiële instelling zelf.
Elke week passeren uitspraken bij ons de revue waarbij opnieuw een financiële instelling, bank of anderszins, op de vingers wordt getikt en tot schadevergoeding wordt veroordeeld.
Mocht u in een dergelijke situatie zitten schroom dan niet om ons daarover te benaderen. Dan kunnen wij u wellicht op weg helpen.